Matematik

Sandsynlighedsregn.

26. august 2014 af ukd23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle, der vil hjælpe?

Hver femte gymnasieelev lider af sygdommen pjæk. Bestem sandsynligheden for, at der blandt 20 tilfældigt udvalgte elever er:

Hvor mange "syge" vil der i gennemsnit være i en 20-stikprøve.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af peter lind

Brug at det er en binomialfordeling med p=1/5 og n=20


Svar #2
26. august 2014 af ukd23 (Slettet)

Forstår ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2014 af SuneChr

Middelværdien μ = E(X) = n·p
med n og p som anført i # 1.
Hver gang vi har 5 elever, er én af dem en "pjækker", statistisk set.
Nu har vi så 20 elever.


Svar #4
27. august 2014 af ukd23 (Slettet)

Okay! Tak begge to!


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregn.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.