Matematik

Vektor i Planen

26. august 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Om to vektorer a og b gælder at

længden a=5, længden b=2 og at vektor a+b=7,5

Beregn vinklen mellem vektor a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mene du, at a+b = [7 ; 5] ?

Man skal beregne

        cos(v) = (ab) / (|a||b|)

Man har så

        (a+b)2 = |a|2 + |b|2 + 2·(ab) ,

og da a+b er kendt, og |a| og |b| er kendte, kan man beregne ab .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2014 af peter lind

Skal der stå a+b = (7, 5) ?

Hvos det er tilfældet så beregn (a+b)2 = a2+b2+2a·b


Svar #3
26. august 2014 af Eliasz

Sorry a prikket med b = 7,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så har du jo alt til at beregne cos(v) .


Svar #5
26. august 2014 af Eliasz

Hvordan kan man finde vektorene? 

Det vil være meget nemmere for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af peter lind

Så kan du stadig bruge i formlerne i #1 og #2


Svar #7
26. august 2014 af Eliasz

altså jeg forstår det virkelig ikke.. :-(


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal ikke bestemme vektorerne. Du skal indsætte i udtrykket for cos(v) i #1. Man kender |a|, |b| og ab .


Svar #9
26. august 2014 af Eliasz

Jamen det næste opgave sider:

beregn arealet af det parallogram, der udspændes af vektor a og vektor b??


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er jo så  

        A = |a|·|b|·|sin(v)|

hvor v er vinklen mellem de to vektorer. Den vinkel er lige blevet bestemt.

(sider?).


Svar #11
26. august 2014 af Eliasz

Beregn tallet vektor a*(vektor a + vektor b)??


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Gang ind i parentesen

        a • (a+b) = aa + ab = |a|2 + ab .


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. august 2014 af mathon

Beregn arealet af det parallellogram, der udspændes af a og b:

                       A = |a|·|b|·|sin(v)| = 5 · 2 · √(1- cos2(v)) = 5 · 2 · √(1- 0,752)


Skriv et svar til: Vektor i Planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.