Matematik

Nogen der kan hjælpe?

27. august 2014 af winberg08 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi skal løse ligningen f(x) = g(x) altså ved hvilken afsætning, omsætningen er lig med omkostninger

f(x) = -0,01x^2 + 20x

g(x) = 4x + 3000

Nogen der kan hjælpe med at løse denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af mathon

                         f(x)          =       g(x)

                  -0,01x2 + 20x = 4x + 3000

                  -0,01x2 + 16x - 3000 = 0      x > 0          som du løser

                 


Svar #2
27. august 2014 af winberg08 (Slettet)

Så hvordan finder jeg frem til x?
 

eller er -0,01x^2 + 16x - 3000 = 0 resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af mathon

Løs andengradsligningen
                                             -0,01x2 + 16x - 3000 = 0      x ∈ R  og  x > 0

med rodformlen.

Generelt
                                                \small ax^2+bx+c=0
   har for b2 - 4ac ≥ 0
                løsning-erne/-en
                                                \small \small x=\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}


Svar #4
27. august 2014 af winberg08 (Slettet)

Mange tak, kan man istedet for at bruge b^2 ikke bare beregne d og bruge diskriminanten i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2014 af mathon

selvfølgelig

Generelt
                                                \small ax^2+bx+c=0
   har for d = b2 - 4ac ≥ 0
                løsning-erne/-en
                                                \small \small \small x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}


Svar #6
27. august 2014 af winberg08 (Slettet)

Er lidt i tvivl om hvad x ∈ R betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2014 af mathon

x ∈ R   x tilhører de reelle tal


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.