Matematik

HJÆLP - haster

27. august 2014 af HHansen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En symetrisk mønt kastes 8 gange uafhængigt af hinanden. Bestem sandsynligheden for, at 

a) Mønten højst 6 gange viser plat 

b) Mønten mindst 5 gange viser plat 

c) Antallet af plat er mindst 4 og højst 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af SuneChr

Lav en binomialfordeling
n = 8  p = 0,5
a)  j=0,1,...,6Σ     eller    1 - j=7,8Σ
b)  j=5,...,8Σ     
c)  j=4,...,7Σ


Svar #2
27. august 2014 af HHansen1 (Slettet)

Hej SuneChr.. 

Forstår ikke rigtigt hvad du mener kan du prøve at uddybe det? 
Σ -> hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af SuneChr

Sandsynligheden for "krone" netop j gange blandt 8  er   K(8 ; j)·0,5j·0,58-j
Det samme for "plat" naturligvis.
Σ  er jo summen af disse produktled. Summer vi det hele sammen for j = 0,1,...,8 fås 1 som er den sikre hændelse for, at ét af udfaldene nødvendigvis må hænde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2014 af mathon

dvs
                når hændelsen for n udfald af plat er H
     haves
                          \small p(H)=\left ( \frac{1}{2} \right )^8\cdot \sum_{i=0}^{n}\binom{8}{i}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2014 af mathon

korrektion

dvs
                når hændelsen for højst n udfald af plat er H
     haves
                          \small \small p(H)=\left ( \frac{1}{2} \right )^8\cdot \sum_{i=0}^{n}\binom{8}{i}


Svar #6
27. august 2014 af HHansen1 (Slettet)

Tak for hjælpen i 2 det hjalp :) 


Skriv et svar til: HJÆLP - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.