Matematik

Tape rulle

27. august 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme antallet af viklinger tape på rullen, når længden af tape er 50000 mm.

Forskriften er: L(n)=pi*d*n^2+2*pi*r_0*n

for en bestemt type taperulle er tykkelsen af tapen d=0,1 mm, og radius af den tomme rulle er r_0=25 mm 

HJÆLP


Svar #2
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Tak :-) - men forstår det ikke.. For jeg får ikke de to svar i wordmat

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vis dine mellemregninger.


Svar #4
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Se vedhæftet fil 

Vedhæftet fil:Opgave 7.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal løse 2.-gradsligningen

        π·0,1·n2 + 2·π·25·n - 50000 = 0

som en 2.-gradsligning i n .


Svar #6
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad forstår du ikke i svaret i #5? Det drejer sig om spm. b) i opgaven.


Svar #8
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

" som en andengradsligning i n"... skal jeg bare indsætte ligningen   π·0,1·n2 + 2·π·25·n - 50000 = 0 og så løse den som en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ligningen

        π·0,1·n2 + 2·π·25·n - 50000 = 0

er en 2.-gradsligning i n . Beregn diskriminanten og benyt så rodformlen til at beregne de mulige løsninger for n. Kun positive løsninger kan benyttes.


Svar #10
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Tak for hjælpen! :-) 


Svar #11
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

hvad så hvis der kommer en negativ løsning? hvordan skal jeg så formulere svaret?


Svar #12
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

og hvad er a, b og c af de følgende tal i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

a er koefficienten til n2, dvs a = 0,1·π .

b er koefficienten til n, dvs b = 2·π·25 = 50·π

c er det konstante led, så c = -50000 .

d = b2 - 4ac = 2500·π2 - 4·0,1·π·(-50000) = 2500·π2 + 20000·π


Svar #14
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Hvordan kan jeg gå videre med følgende svar 2500·π2 + 20000·π ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Benyt så rodformlen for 2.-gradsligingens rødder til at beregne de to rødder.


Svar #16
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

ja men 2500·π2 + 20000·π er jo kun et svar? skal jo have to for at kunne lave den beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

        d =  2500·π2 + 20000·π

er udtrykket for ligningens diskriminant. Indsæt i rodformlen

        n = (-b ± √d) / (2a)

og beregn de to rødder.


Svar #18
31. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Se vedhæftet fil. Og hvad så nu?

Vedhæftet fil:SP - mat..docx

Brugbart svar (0)

Svar #19
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det er så kun den positive rod, der kan have praktissk mening i opgaven.


Svar #20
04. september 2014 af sejr10 (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre med denne positive rod nu?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.