Matematik

HJÆLP TIL AFLEVERING

27. august 2014 af Larspeter1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lidt problemer med at gå igang med den vedhæftet opgave er der nogen der kan hjælpe med at sætte mig igang? 

På forhånd mange tak :)

Vedhæftet fil: ljnbs.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af mathon

du har
                                 \small y=b\cdot e^{kx}                     som skal opfylde

                                 \small \small I\! \! :\, \, \, 12=b\cdot e^{k\cdot 3}
                               \small \small II\! \! :\, \, \, 5=b\cdot e^{k\cdot 1}              hvoraf ved division af I med II

                                \small \small 2,4=e^{k\cdot (3-1)}=e^{2k}

                               \small \small \ln(2,4)=2k

                                \small \small k=\frac{\ln(2,4)}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2014 af peter lind

Indsæt de 2 punkter i funktionsudtrykket. Det giver to ligninger med de ubekendte b og k

Divider de to ligninger med hinanden. det giver en ligning til bestemmelse af k

Af hensyn til det senere indsæt det fundne i en af ligningerne og du har en ligning til bestemmelse af b


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af mathon

til beregning af b
                                 \small y=b\cdot e^{kx}

                                 \small \small b=\frac{y}{e^{kx}}     som ved anvendelse af punktet (3,12)
giver
                                 \small \small b=\frac{12}{e^{\frac{\ln(2,4)}{2}\cdot3} }=\frac{12}{\left (e^{\ln(2,4) \right )^{\frac{3}{2}}}}=\frac{12}{2,4^{1,5}}


Skriv et svar til: HJÆLP TIL AFLEVERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.