Matematik

Igen trigonometri enkelt spørgsmål

27. august 2014 af Mat4123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er det rigtigt følgende

Denne formel bruges til at beregne side

\frac{a}{sin(A)} = \frac{b}{sin(B)}=\frac{c}{sin(C)}

Denne formel bruges til at beregne vinkler

\frac{sin(A)}{a} = \frac{sin(B)}{b}=\frac{sin(C)}{c}

Er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

De to sæt ligninger er samme sæt ligninger. De kaldes begge to for sinusrelationerne. De kan både benyttes til at bestemme sider og vinkler. Man indsætter kendte størrelser og isolerer de ukendte.


Svar #2
27. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#1

Så det er lige meget om man benytter den første eller den anden formel, til at bestemme vinkler eller sider? Det vil gælde det samme for begge ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om at isolere det ukendte. Hvis der søges en side er den første udgave (i #0) måske nemmere at bruge, og hvis der søges en vinkel er den anden udgave (i #0) måske nemmere at bruge.


Svar #4
27. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Okay :)

Tusind tak for dine svar, Andersen

Du er overraskende hurtig til at svare og god at lære fra dig :D


Skriv et svar til: Igen trigonometri enkelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.