Matematik

Optimering

27. august 2014 af Peter19952 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har problemer med opg b i vedhæftede fil, jeg er usikker på hvordan jeg skal optimere og finde x. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man ved så, at y = 2x, og at

        A = a(x+y) = a·(x + 2x) = 3·a·x = 90

Isoler a af denne ligning.


Svar #2
27. august 2014 af Peter19952 (Slettet)

Mange tak :) Men hvordan bestemmes x, så omkredsen af dragen er den mindst mulige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt udtrykkene y = 2x og a = 30/x i udtrykket for omkredsen O, og find så minimum for funktionen O(x) ved at løse ligningen

        O '(x) = 0 .


Svar #4
27. august 2014 af Peter19952 (Slettet)

Okay mange tak :)


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.