Matematik

Diameteren

27. august 2014 af Shisuse (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En fisker bor på en cirkelrund ø som hun ejer. Hun ejer samtidig havbunden hele vejen rundt om øen i en afstand af 10 km fra strandkanten. Hun råder derfor over i alt 400 km2 ø og havbund. Hvor stor er diameteren på øen?

(Formlen for arealet af en cirkel er: (Pi*r2)

Jeg stinker til alt matematik, så.. hjælp søges..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af mathon

                  π · (r+40)2 = 400     

Isoler r

                  d = 2·r

                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er vel snarere

        π · (r + 10)2 = 400 ,

med efterfølgende

        d = 2·r .


Skriv et svar til: Diameteren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.