Kemi

Koncentration og opløsning

27. august 2014 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

En opløsning af KCl på 175 mL og med koncentrationen på 0,5 M bliver fortyndet med vand til en slutvolumen på 225 mL. Hvad bliver koncentrationen af KCl i den fortyndede opløsning?

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af mathon

  fortyndingsfaktor     
                                 175/225 = 7/9

        \small \left [ KCl \right ]_{fortyndet}=\frac{7}{9}\cdot \left ( \frac{1}{2}\; M \right )=\frac{7}{18}\; M\approx 0,39\; M


Skriv et svar til: Koncentration og opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.