Matematik

løs ligningerne

27. august 2014 af Majmon4545 (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal have hjælp til at løse disse ligninger 

1) 4*x^2-7*x+10/6*x^2-5*x+14 = 2/3

2) x+5/x+15=x-7/x-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skriv det ordentlig op med parenteser, så det fremgår, hvad der divideres med hvad.

Gang overkors og træk sammen. Løs de resulterende 2.-gradsligninger med forbeholdene, at de oprindelige nævnere ikke må være 0.


Svar #2
27. august 2014 af Majmon4545 (Slettet)

hvordan kan det skrives bedre op her på studieportalten

kan du vise hvordan 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af mathon

1)
              \small \frac{4x^2-7x+10}{6x^2-5x+14}=\frac{2}{3}\; \; \; \; \; \; \; \; 6x^2-5x+1\neq 0  da diskriminanten er negativ

             

   der ganges over kors

              \small 3\cdot \left ( 4x^2-7x+10 \right )=2\cdot \left ( 6x^2-5x+14 \right )

              \small \small 12x^2-21x+30 = 12x^2-10x+28               

               …


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter parenteser:

1)  (4x2 - 7x +10) / (6x2 -5x +14) = 2 / 3        gang overkors

     (4x2 - 7x +10) · 3 = 2 · (6x2 -5x +14)      gang parenteserne ud

     12x2 -21x +30 = 12x2 -10x +28             saml alt på den ene side

     12x2 - 12x2 + 21x - 10x +28 - 30 = 0       træk sammen

     11x - 2 = 0                                        isoler x

     x = 2/11


Svar #5
27. august 2014 af Majmon4545 (Slettet)

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2014 af peter lind

#2 Hvis mathons gæt på opgaven er rigtig kan du skrive det som (4x2-7x+10)/(6x2-5x+14) = 2/3

uden brug af portalens specielle ligningsfunktion


Skriv et svar til: løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.