Kemi

Stofmængde

28. august 2014 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber kan hjælpe!

Hvad er stofmængden af Al i 10 g Al2O3? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af mathon

                                        m
Beregn antal mol     n = -----
                                        M


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2014 af Soeffi

Du kan finde stofmængden eller massen som 10g gange det %-vise indhold af Al i Al2O3

Det %-vise indhold er massen af formel-enheden Al2 divideret med massen af formel-enheden Al2O3. Dvs: 2·27g·mol-1 / (2·27+3·16)g·mol-1 = 53%

Massen af Al bliver: 10g ·53% = 5,3g


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2014 af Heptan

Nu var det altså stofmængden der blev spurgt til:

n(Al2O3) = 10g/(101,96 g/mol) = 0,0981

n(Al) = 2 x 0,0981 = 0,20 mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2014 af mathon

#3 bruger enhederne halvfærdigt

                n(Al2O3) = (10 g) / (101,96 g/mol) = 0,0981 mol

                n(Al) = 2 · (0,0981 mol) = 0,196 mol             det anbefales ikke af benytte x som
                                                                                      multiplikationstegn


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.