Kemi

Opløsninger og koncentration

28. august 2014 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber kan hjælpe!

En mand i Ukraine få daglig medicin mod en psykisk sygdom. Det drejer sig om Li2CO3 , hvor lithium er det aktive stof.  Han skal daglig have 500 mg Li2CO3 for at få lithium nok,  På grund af situationen i landet har apoteket ikke mere Li2CO3 , men apotekeren ser, at han stadigvæk har LiCl. Hvor mange mg LiCl skal den syge mand have for at få lithium nok (altså svarende til 500 mg Li2CO3) ?

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af mathon

  dagligt stofmængdebehov

                                               n(Li^+)=2\cdot \frac{0,5\; g}{M(Li_2CO_3)}=\frac{{\color{Red} m(LiCl})}{M(LiCl)}
           hvoraf

                                               {\color{Red} m(LiCl)}=\frac{M(LiCl)}{M(Li_2CO_3)}\cdot \left ( 1\; g \right )


Skriv et svar til: Opløsninger og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.