Kemi

Hjælp til kemisk mængde beregning!!!

28. august 2014 af Roona - Niveau: A-niveau

Er helt lost i det her! please hjælp!!

Opgave 2:

Der afvejes 29,5 g K2Cr2O7, som opløses i demineraliseret vand i en 500 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

a) Beregn den formelle stofmængdekoncentration af K2Cr2O7 i den fremstillede opløsning

 b)Skriv reaktionsskemaet for opløsningen af K2Cr2O7 opløses i vand.

 c) Beregn de aktuelle stofmængdekoncentrationer af K+ og Cr2O72- i opløsningen

     Opløsningen blandes med 200 mL 0,20 M KCl

d) Beregn de aktuelle stofmængdekoncentrationer af K+ og Cr2O72- og Cl- i blandingen

Opgave 3

Saltindholdet i en peberrodssalat ønskes bestemt ved titrering. Der afvejes 8,18 g af peberrodssalaten i en 100 mL konisk kolbe.

Herefter tilsættes ca. 50 mL demineraliseret vand og opløsningen bringes til at koge et par minutter. Ved opvarmningen opløses NaCl fra peberrodssalaten i vandet.

Efter afkøling titreres opløsningen med 0,100 M AgNO3, idet der anvendes en indikator til bestemmelse af ækvivalenspunktet.

Når ækvivalenspunktet er nået, aflæses buretten og det konstateres, at der er brugt 11,3 mL af sølvnitratopløsningen.

Reaktionsskemaet for titreringen kan skrives således:

Ag+(aq) + Cl-(aq) ® AgCl(s)

a) Beregn stofmængden af Ag+, der er anvendt til titreringen

b) Beregn massen af NaCl i den afvejede portion peberrodssalat

c) Beregn saltkoncentrationen i peberrodssalaten, idet du angiver resultatet som masse% NaCl

d) Forklar hvorfor kaliumchromat (K2CrO4) er en velegnet indikator og opskriv indikatorreaktionen i din forklaring 

tusind tusind tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af mathon

Opgave 2:
       a)
                 den formelle stofmængdekoncentration af K2Cr2O7

                              c=\frac{n}{V}=\frac{\frac{m}{M}}{V}=\frac{\frac{29,5\; g}{294,21\; \frac{g}{mol}}}{0,5\; L}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2014 af mathon

       b)

                       K2Cr2O7 (s)   --->   2 K+ (aq)   +   Cr2O72- (aq)  


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2014 af mathon

       c)
                     \left [ K^+ \right ]=2\cdot c

                    \left [ Cr_2O{_{7}}^{2-} \right ]= c


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2014 af mathon

Stofmængdeindholdet i 200 mL 0,20 M KCl
er
              [K+] = [Cl-] = [KCl] = (0,200 L) · (0,20 mol/L) = 0,04 mol

Stofmængderne i 700 mL blanding
    er:
              n(K+) = (0,20 + 0,04) mol = 0,24 mol
              n(Cr2O72-)                        = 0,10 mol
              n(Cl-)                                = 0,04 mol

d)

De de aktuelle stofmængdekoncentrationer af K+ og Cr2O72- og Cl- i blandingen
    er:

              [K+] = (0,24 mol) / (0,700 L) =            0,343 M
              [Cr2O72-] = (0,10 mol) / (0,700 L) =    0,143 M
              [Cl-]  = (0,04 mol) / (0,700 L) =           0,057 M


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2014 af Soeffi

Svar til d)

Indikator-reaktionen er 
    2 Ag+(farveløs) + CrO42−(gul i vandig opløsning) → Ag2CrO4(rødt bundfald),
også kaldet Mohrs metode. Den er velegnet fordi Ag+ vil reagere med Cl- og først, når det er brugt op med CrO42- og danne bundfald.

PS: Bemærk at der tales om Cr2O72- i starten og CrO42- til sidst, det er to forskellige ting.


Skriv et svar til: Hjælp til kemisk mængde beregning!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.