Matematik

matematik

28. august 2014 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan løser jeg denne opgave

5.  Der er givet to linjer medligningerne  y=2x-13 og y= -3x + 12

a) Beregn skæringspunktet mellem de to linjer.

b) Kontroller dit skæringspunkt ved at tegne linjerne i Geogebra og få Geogebra til at finde skæringspunktet. Husk at vedlægge udskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningssystemet

        y = 2x - 13
        y = -3x + 12 .

Skæringspunktets x-koordinat findes her ved at sætte de to y-koordinater lig med hinanden, dvs

        2x - 13 = -3x + 12 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

linjerne skærer hinanden der hvor x en den første ligning er lig med x i den anden OG hvor y i den første er lig med y i den anden. Hjælper det? Prøv at tegne en skitse.

Hilsen Lars

Edit: #1, sådan kan det jo også forklares (-:


Svar #3
28. august 2014 af lotteBrita (Slettet)

nu har jeg regnet ligningen ud og fået x= 5 hvad skal jeg gøre som det næste..er ikke helt med på hvad i mener


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er skæringspunktets x-koordinat. Beregn så skæringspunktets y-koordinat ved at indsætte x = 5 i en af de to liniers ligninger. Skæringspunktet ligger på begge linier, så det er lige gyldigt, hvilken af linierne der vælges her.


Svar #5
28. august 2014 af lotteBrita (Slettet)

yes nu har jeg fundet ud af det. kan det så passe at y er -3 

og derved er skæringspunktet (-3,5)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Skæringspunktet er jo så (5 , -3) .


Svar #7
28. august 2014 af lotteBrita (Slettet)

Mange tak :)

hvordan løser jeg denne opg. hvordan kommer jeg igang.. ved ikke om jeg skal bruge sinus eller cosinus

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2014 af PeterValberg

cosinus

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du bør oprette en ny tråd, når dit spørgsmål ikke længere har noget med det foregående at gøre.

a) AH er katete i en retvinklet trekant, hvor man kender hypotenusen og katetens hosliggende vinkel. Man kan så benytte udtrykket for cosinus til en vinkel i en retvinklet trekant.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.