Fysik

Ellære - lille opgave

28. august 2014 af carolinakvalheim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folk. Jeg er igang med nogle lektier i fysik, og jeg er kommet til en opgave jeg ikke rigtigt forstår.. håber nogle kan forklare mig hvad der helt præcis menes.. det vil virkelig være en stor hjælp! :)

Opgaven lyder: Tegn et kredsløbet med pæren L1 på 6V, 1,0A samt en formodstanden RFor1 koblet på spændingsforsyningen på 9V. Vurder om pære og modstand skal kobles i parallel eller i serie.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2014 af peter lind

I en paralelforbindelse vil spændningen over pæren være 9V, hvilket er mere end den kan tåle, så modstanden skal sættes i serie
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2014 af mathon

Serieforbindelse for at sikre en spænding over pæren på 6 V.


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. august 2014 af mathon

                   R_F=\frac{3\; V}{1\; A}=\frac{3\; \Omega \cdot A}{1\; A}=3\; \Omega


Skriv et svar til: Ellære - lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.