Matematik

Levealder (Diophant)

28. august 2014 af sigridkofod (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det her spørgsmål driller mig rigtig meget. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald Dipohants alder, da han døde, for x. Sønnens alder, da sønnen døde, er så x/2 . Oplysningerne i opgaven siger da

        \left ( \frac{1}{6}+\frac{1}{12}+\frac{1}{7} \right )x+5+\frac{x}{2}+4=x


Svar #2
28. august 2014 af sigridkofod (Slettet)

Okay, mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Oplysningerne i opgaven er nu lidt af en tilsnigelse, for Diophants gravsten er ikke bevaret. Opgavens oplysninger er en parafrase fra et epigram, der forekommer i en antologi samlet i det 6. århundrede af Metrodorus.


Skriv et svar til: Levealder (Diophant)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.