Matematik

Forskrift- HJÆLP!

28. august 2014 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælåe mig med disse spørgsmål 

I perioden 1990-2007 er det årlige udslip af CO2 fra Kina steget med 6,0 % pr. år. I 1990 var CO2-udslippet fra Kina 2244 mio. ton. Funktionen g (x) angiver det årlige CO2-udslip fra Kina x år efter 1990.

b) Bestem en forskrift for g (x), og benyt denne til at bestemme det årlige CO2-udslip fra Kina i 2030. 
c) Benyt funktionerne f (x) og g (x) til at bestemme det årstal, hvor det årlige CO2- udslip fra Kina overstiger det årlige CO2-udslip fra OECD-landene.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Der er tale om en eksponentiel udvikling.

c) Løs ligningen f(x) = g(x) .


Svar #2
28. august 2014 af Ua123

Kan du forklare det nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2014 af mathon

     Kina
                 g(x) = y = 2244·1,06x         


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
28. august 2014 af Ua123

mathon, hvordan kom du frem til det...?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se oplysningerne i opgaven: startværdi 2244 (mio. ton) i 1990. Årlig vækst er 6%, så fremskrivningsfaktoren er a = 1,06 . x er antal år efter 1990 .


Svar #7
28. august 2014 af Ua123

Jeg forstår det ikke..?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad forstår du ikke her?

En eksponentiel model har formen

        f(x) = b · ax .

Her er b = f(0) funktionens værdi til x = 0, dvs. startværdien, og a er fremskrivningsfaktoren. Den relative tilvækst for Δx = 1 er

        r = a - 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2014 af PeterValberg

Så må det være video-tid :-)  
her er et link til FriViden.dk's videoer om eksponentielle funktioner

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
28. august 2014 af Ua123

Hvad med Opgve c


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Se forklaringen i #1. Du kender sikkert forskriften for f(x) fra den del af opgaven, du ikke har oplyst her.


Svar #12
28. august 2014 af Ua123

fx= 118,56x-2,2484*10^5


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Prøv at skrive det korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er sikkert tale om Opg 11 i dette eksamenssæt

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/101213_stx_MAT_A.ashx

hvor man i spm a. finder forskriften for f(x) ved at lave regression på tabellens data, og hvor f(x) skal være en lineær funktion.

Forskriften i #12 er så næsten korrekt, men du har ikke benyttet antal år efter 1990 som den variable x.


Skriv et svar til: Forskrift- HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.