Fysik

Fysik hjælp

28. august 2014 af Unkwon (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmål 1.

En metalblok vejer 2,5 kg. En måling viser, at når blokken får tilført en energi på 62,2 kJ, stiger dens temperatur fra 15 grader til 70 grader. 

a) beregn metalblokkens varmefylde.

b) hvilket metal kan den være lavet af?

hjælp tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2014 af mathon

a)

Uden energitab til omgivelserne
er
                                 Etilført = m · c · ΔT = 62,2 kJ

hvoraf
                                 c=\frac{62,2\; kJ}{m\cdot \Delta T}=\frac{62,2\; kJ}{\left (2,5\: \; kg \right )\cdot \left ((70-15)\; K \right )}
                           
                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2014 af peter lind

Q = m*c*ΔT hvor Q er tilført energi, c r den specifikke varmefyld og ΔT er temperatursigningen

Slå den fundne varmefylde op i en tabel over varmefylder og se heraf hvilket stof, det drejer sig om


Skriv et svar til: Fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.