Matematik

Hjælp til ligningssystemer

29. august 2014 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) 2a-3b=-13

   5a+4b=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv lige store koefficienters metode eller substitutionsmetoden.


Svar #2
29. august 2014 af Muaaav (Slettet)

Hvad er det? ;(


Svar #3
29. august 2014 af Muaaav (Slettet)

Hvis du bare kunne hjælpe mig med den første opgave, hvordan man skal gøre osv? Så klare jeg resten, er hurtig til at lære :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formodede, at du havde været igennem teorien, før du begynder på opgaverne?

I lige store koefficienters metode ganger man de to ligninger med passende tal, så man opnår at koefficienten til den ene ukendte bliver den samme i begge ligninger. Trækker man derefter den ene ligning fra den anden, opnår man en ligning med kun én ubekendt, som derefter kan løses.


Svar #5
29. august 2014 af Muaaav (Slettet)

2a-3b=-13

5a+4b=2

5*(2a-3b)=5*-13

10a-15b=65

(10a-15b)-(5a+4b)=-65-2

10a-15b-5a-4b=-65-2

Jeg har prøvet og prøvet, men det går bare ikke !!! ;(((


Brugbart svar (2)

Svar #6
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, hertil er det korrekt:

5·(2a-3b) = 5·(-13)

Gang korrekt ud:

I: 10a - 15b = -65 .

Gang så ligning II med 2:

2·(5a+4b) = 2·2 , dvs.

II: 10a + 8b = 4 .

Træk ligning I fra ligning II:

II - I:   10a + 8b - (10a - 15b) = 4 - (-65)
          10a + 8b -10a + 15b = 4 + 65
          23b = 69
             b = 3

Indsæt den fundne værdi for b i en af de oprindelige ligninger og bestem a.


Skriv et svar til: Hjælp til ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.