Fysik

Kræfter

29. august 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Et billede på 800g hænger i en snor som vist på figuren.

a. Bestem snorens kraft på billedet i de to ophængningspunkter A og B, når vinklen u er 108º.

b. Bestem snorens kraft på billedet i de to ophængningspunkter A og B, når vinklen u er 172º.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af mathon

Billedbagsidens ophængningspunkter:

a)

                             2\cdot F\cdot \cos\left (\frac{108^{\circ}}{2} \right )=m\cdot g

                             F=\frac{m\cdot g}{2\cdot \cos(54^{\circ})}              


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2014 af mathon

b)

                             2\cdot F\cdot \cos\left (\frac{172^{\circ}}{2} \right )=m\cdot g

                             F=\frac{m\cdot g}{2\cdot \cos(86^{\circ})}          


Svar #3
29. august 2014 af Eliasz

Er g ikke tyndeacceration på 9,82 m/s^2


Svar #4
29. august 2014 af Eliasz

og masse i kg


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2014 af mathon

og
         m masse i kg        Jo


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.