Matematik

Hvorfor kan resultatet blive give både negativt og positivt

29. august 2014 af turko2990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..... der er noget jeg ikke forstår ved en opgave som jeg sidder og laver, resultatet giver både negativt og positivt. Jeg bruger T-nspire som matematik program.

Opgaven. 

Det antages at sammenhængen mellem vanddybden og tsunami-bølgens hastighed er bestemt ved følgende funktion: v=0.078 , hvor v er hastigheden målt i km/t og d er dybden målt i meter. 

b) Bestem vanddybden for en tsunamibølge med en hastighed på 200 km/t 

Solve(200=0.0078*d^2,d) = -160.128 or d=160.128 

Hvordan kan jeg forklare dette resultat. Altså det med at det giver positivt og negativt  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af mathon

                     v=0.078\cdot d^2

                      d=\sqrt{\frac{v}{0,078}} \; \; \; \; \; \; d > 0

                      d=\sqrt{\frac{200}{0,078}}

                     

................
                    solve(200=0.0078*d^2,d) | d>0


Svar #2
29. august 2014 af turko2990 (Slettet)

Så er det en ulighed, kan du forklare lidt med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man løser en 2.-gradsligning, hvor kun den positive løsning giver fysisk mening. Derfor begrænses løsningerne i solve-kommandoen til positive løsninger ved at tilføje betingelsen d > 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2014 af mathon

        solve(200=0.0078*d^2,d) | d>0
        kun en positiv rod er en mulighed med forbeholdet d > 0
                                


Skriv et svar til: Hvorfor kan resultatet blive give både negativt og positivt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.