Fysik

Hjælp! Kræfter i Fysik

29. august 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Mangler hjælp til denne opgave..

I denne opgave ser vi, hvordan man kan måle vindens påvirkning af en drage, der svæver. Vi forestiller os at dragen vejer ca. 200 g, og at vinklen mellem vandret og dragesnoren er på 60 grader. Med et newtonmeter måles trækket i snoren til 50 N.

a. Bestem den kraft, hvormed vinden påvirker dragen i vandret retning. 

b. Bestem den kraft, hvormed vinden påvirker dragen i lodret retning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af mathon

a)

                             F_{vandret}=S_{snor}\cdot \cos(60^{\circ})


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2014 af mathon

b)
                             F_{lodret}=S_{snor}\cdot \sin(60^{\circ})


Svar #3
29. august 2014 af Eliasz

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hjælp! Kræfter i Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.