Matematik

Vektoregning i 3D

29. august 2014 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje, m, i rummet er parallel med yz-planen. Linien går gennem punktet P= (2,-4,1). Linien danner en vinkel med xy-planen på 54 grader.

Opstil en parameterfremstilling for linien.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Linien står vinkelret på x-aksen og den danner en vinkel på 90º - 54º med xy-planens normalvektorer.

Hvis r = [r1 , r2 , r3] er en enheds-retningsvektor for linien, har man da

        ir = 0

        k r = cos(90º - 54º) = sin(54º)

        rr = 1 ,

hvor i = [1 , 0 , 0]  og  k = [0 , 0 , 1] . Heraf kan man bestemme liniens retningsvektor r . Benyt den sammen med det givne punkt på linien til at opskrive en parameterfremstilling for linien.


Skriv et svar til: Vektoregning i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.