Matematik

Brøkregning

29. august 2014 af Mat4123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner jeg følgende?

3\frac{3}{5}+4\frac{1}{4}

Har ikke det bedste kendskab til brøker


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Læg de hele tal sammen for sig og læg brøkerne sammen for sig. Forlæng brøkerne til deres fællesnævner.


Svar #2
29. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Tusind tak for dit svar Andersen :)

Så dvs.

3\frac{3}{5}+4\frac{1}{4}

7\frac{17}{20}

Er det rigtigt ? 

Og er der en formel/regneregel for det, så man kan beregne det via den


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2014 af mathon

            3\tfrac{3}{5}+4\tfrac{1}{4}=3+\tfrac{3}{5}+4+\tfrac{1}{4}=\overset{anvendel\! se \; a\! f den \; associa\! tive \; lov}{\underset{addender\! nes \; orden\: \; er\; ligegyldig}{\left ( 3+4 \right )+\left (\tfrac{3}{5} +\tfrac{1}{4} \right )}}=7+\tfrac{12+5}{20}=7\tfrac{17}{20}


Svar #4
29. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Så må det være

a \frac{c}{d} +b\frac{e}{f}\Leftrightarrow (a+b)+(\frac{c}{d}+\frac{e}{f}) 

; a og b = konstanterne, c og e = tællerne, d og f = nævnerne

Så ikke lige mathon's svar før nu, tusind tak mathon :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal give forskellige navne til heltallene, tællerne og nævnerne:

        k\frac{t}{n}+h\frac{s}{m}= (k+h)+(\frac{t}{n}+\frac{s}{m}) = (k+h)+\frac{m\cdot t+n\cdot s}{m\cdot n}


Svar #6
29. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#5

Lige rettet

Tak for hjælpen begge to :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. august 2014 af mathon

              a\tfrac{b}{c}+d\tfrac{e}{f}=\left ( a+d \right )+\left (\tfrac{b}{c}+\tfrac{e}{f} \right )=\left ( a+d \right )+\left (\tfrac{b\cdot f+e\cdot c}{c\cdot f} \right )


Svar #8
29. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Tusind tak mathon :)


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.