Matematik

Lineær funktion - Er facit korrekt?

30. august 2014 af JonesJones (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for en lineær funktion går gennem punkterne

(4,22) og (20,14).

a) Bestem forskriften for funktionen.

Mit resultat bliver at:
a = -0.5
b = 24
Forskriften bliver derfor:
y = -0,5 * x + 24  ??? (dog kom jeg i udregningen i tvivl om b var = 20, men jeg benyttede mig af den regel som hedder - * - = +)
 

Givet en lineær funktion med hældningskoefficient a = 3, hvor

x    -3   0   1    2    3    5    10

y                     8

Forskriften må derfor blive:

y = 3 * x + 2  ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2014 af PeterValberg

a)

du kan altid kontrollere dit resultat ved at indsætte x-koordinaterne for de kendte punkter
i den fundne forskrift og "se" om det passer med den tilhørende y-koordinat :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2014 af PeterValberg

b) det lyder da meget rimeligt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. august 2014 af JonesJones (Slettet)

Pvm, selvfølgelig.... Det med beviset havde jeg helt set mig blind på.
Så passer lortet, jo... Mange tak for din hurtige hjælp! :)


Skriv et svar til: Lineær funktion - Er facit korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.