Matematik

Kvadratsætninger

30. august 2014 af trykkersedler (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan forklare, hvordan man regner kvadratsætninger ud? Ved slet ikke hvordan man gør, har prøvet at læse mig til det, men forstår det slet ikke.

Har f.eks. nogen stykker her:

(p-q)^2

(p+5)(p+5)

I kunne muligvis forklare ud fra disse to stykker.

Håber at I vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab

(a+b)^2 = (a+b) * (a+b) = a^2 + b^2 + 2ab


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. august 2014 af Heptan

(p-q)^2=p^2+q^2-2pq

(p+5)(p+5)=(p+5)^2=p^2+5^2+2\cdot 5p=p^2+25+10p

Der findes tre centrale kvadratsætninger, og du kender dem sikkert...

Så hvad den øverste går ud på er basically, at det er et kvadrat på en toleddet differens, løsningen er simpel: første led i anden plus andet led i anden minus det dobbelte produkt.

Det kan være antiintuitivt, men hvad vi egentlig gør er, at vi sørger for at gange alle leddene sammen på den rigtige måde.


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. august 2014 af Heptan


Svar #4
30. august 2014 af trykkersedler (Slettet)

Tak, har forstået det nu :-)


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. august 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.