Fysik

Hjælp - Energi

30. august 2014 af therunner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! :-)

Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af, og mindes ikke vi har haft meget om det... Håber nogle kan hjælpe! :-)

Spektrum 1 - s. 136 opg. 9:

En bil kører på en motorvej med farten 110 km/h hrn mod en 10 m høj bakke, som passeres i frit løb, dvs. uden at motoren trækker hjulene.                                                                                                                                                 -     Hvilken fart har bilen på toppen af bakken, hvis der ses bort fra gnidning og luftmodstand?

Bilen fortsætter fra bakketoppen ned i en 15 m dyb dal.                                                                                      -      Hvor stor er bilens fart i dalbunden under de samme forudsætninger?

Skal aflevere opgaven på onsdag (3/9-14), håber I kan hjælpe! På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2014 af hesch (Slettet)

Benyt, at

Ekin + Epot = ½*m*v2 + m*g = konstant   ( energiens bevarelse ).


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2014 af hesch (Slettet)

#1:  Der skulle have stået:

Ekin + Epot = ½*m*v2 + m*g*h = konstant   ( energiens bevarelse ).

Du starter med begyndelsestilstanden:

En bil kører på en motorvej med farten 110 km/h

110 km/h = xxxxx m/s = v110

Den konstante energi ( ved en referencehøjde = 0 m ) = ½*m*v1102.

Den konstante energi er altså = Ekin = ½*m*v1102

Når bilen kører op/ned ad bakke, subtraheres/adderes en tillægsenergi, Epot = m*g*Δh.

Ekin + Epot = den konstante energi.

Opstil en ligning, ved de ændrede højder, og isoler v.


Svar #3
30. august 2014 af therunner (Slettet)

Tusinde tak!!! Du har reddet min dag! :-)


Skriv et svar til: Hjælp - Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.