Kemi

Idealgasloven opgave

30. august 2014 af Jansiii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg bære mig ad med at løse følgende opgave? 

Opskriv idealgasloven og anvend denne til fx at beregne voluminet af 2 mol O2(g) med et tryk på 1,0 bar ved en temperatur på 100 °C.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2014 af peter lind

Idealgasloven P*V = n*R*T    P trykket, V rumfanget, n antal mol, R er gaskonstanten og T er temperaturen i grad Kelvin


Svar #2
30. august 2014 af Jansiii (Slettet)

Tak. Er dette korrekt udregnet så: 

V = n*R*T/P

V = 2 mol * 8,31 Joules/mol Kelvin *100 + 273,15 Kelvin / 1,0 = 1935,15 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2014 af peter lind

Du skal have '(100+273,15) Kelvin.

Du skal omregne bar til SI systemet

Du mangler enheder på rumfanget


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2014 af Heptan

J/bar\cdot 10^-^2=L


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2014 af Heptan

Eller brug gaskonstanten

R=0,083145 \frac{L \cdot bar}{K\cdot mol}


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2014 af Jansiiii (Slettet)

Mange tak :-).

Er dette korrekt så: 

V = 2 mol * 0,083145 L*bar/K*mol * (100 + 273,15) Kelvin / 1,0 bar = 62,0511135 m^3


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2014 af Heptan

#6 Enheden er L (liter)

Hvis du vil bruge SI-enheden skal du gange med 1000 (så bliver det m^3)


Skriv et svar til: Idealgasloven opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.