Matematik

Linære funktioner

30. august 2014 af emiliewdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 
Jeg er i gang med at arbejde på min aflevering om linære funktioner. Jeg er nu nået til et spørgmål, der ikke giver helt mening. Håber i kan hjælpe:-)
Tak på forhånd.

Spørgsmål; I en prognose regnede man med, at flytrafikken over Europa ville stige efter formlen f(x)=0,39*x+8, hvor f(x) er antallet af flyvninger (mio pr. år) over Europa, og x er antal år efter 2000. 

a) Hvad fortæller formlen og tallene 0,39 og 8 om prognosen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Lineær funktioner kan skrives på fomlen, f(x) = ax+b

I funktionen er a hældningskoefficienten, og b er skæringspunket med y-aksen

I din funktion er 0,39 så a og 8 er så b


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2014 af SuneChr

I året 2000 er x = 0 .  Antal flyvninger dette år var derfor 8 mio. Vækstmodellen er lineær med jævn stigning 0,39 pr. år.


Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.