Matematik

22 i anden som kvadratsætning?

30. august 2014 af Chelsea2899 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal udregne 22 i anden

og

31*29

som kvadratsætninger hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2014 af PeterValberg

Det giver overhovedet ikke mening, - prøv at give os hele opgaveteksten :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. august 2014 af Chelsea2899 (Slettet)

beskrivelsen siger følgende:"Udregn følgende udtryk". Altså overskriften er KVADRATSÆTNINGER


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2014 af PeterValberg

hvilke udtryk ?
Har du mullighed for at uploade et billede (foto) af opgaveteksten ?

det giver nemlig ikke meget mening at udregne 222 vha kvadratsætninger
...eller er det bare mig, der ikke kan se logikken i det?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan beregne 222 således

        222 - 22 = (22+2)·(22-2) = 24·20 = 480 .

Derfor er

        222 = 22 + 480 = 4 + 480 = 484 .

Pointen er, at det er forholdvis nemmere at regne 24·20 og 22 ud i hovedet, end det er at regne 222 ud i hovedet.

Tilsvarende har man

         31·29 = (30+1)·(30-1) = 302 - 12 = 900 - 1 = 899 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2014 af PeterValberg

der står: "Udregn følgende udtryk", så du kan vel ikke gøre meget andet end:

222 = 22·22 = 484

31·29 = 899

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Beregningerne i #4 er da netop også udregnnger, der gør brug af kvadratsætninger for at gøre udregningerne lettere at håndtere som hovedregning.

Pointen er, at man kan benytte kvadratsætninger til at forenkle udregningen af visse multiplikationsstykker.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2014 af PeterValberg

#6 det har du sikkert ret i, men det virker som lidt "overkill", - mærkelig opgave.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, måske for folk, der bruger lommeregner til alle udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kunne også have beregnet

        222 = (20 + 2)2 = 202 + 22 + 2·2·20 = 400 + 4 + 80 = 484 .

Pointen er igen, at ingredienserne i (20 + 2)2 , udviklet ved at benytte en kvadratsætning, kan være lettere at beregne end 222 direkte.

Selvfølgelig er det lettere at taste 22^2 ind på en lommeregner end det er at taste 20^2 + 2^2 + 2*2*20 . Pointen er, at man faktisk kan lave beregninger uden at bruge lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2014 af SuneChr

Troldmænd og andre talmagikere benytter sig af bl.a. kvadratsætningerne, når de skal imponere et publikum med deres talkunster, - keine Hexerei nur Behändigkeit.


Skriv et svar til: 22 i anden som kvadratsætning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.