Matematik

Reducering

30. august 2014 af featuringbroj´ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Har inderligt brug for jeres hjælp til følgende to stykker

1/2x(4x-8)-3(x^2-5x)+3x^2-4x

og

2xy+1/2x(-6y+3)-1/2x-4y(1/2x+1/2)+5y

Har gjort mit bedste for at regne udtrykkene ud, men kan ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2014 af PeterValberg

"gang ind i" parenteserne
hæv parenteserne (OBS hvis minusparentes)
reducér udtrykket mest muligt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. august 2014 af featuringbroj´ (Slettet)

Har prøvet men det giver overhovedet ikke mening for mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2014 af PeterValberg

1/2x(4x - 8) - 3(x- 5x) + 3x- 4x =
(2x2 - 4x) - (3x2 - 15x) + 3x2 - 4x =
2x2 - 4x - 3x2 + 15x + 3x2 - 4x =   

nu skal du bare reducere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.