Matematik

Isoler b i formen a=-3(b-1)+2c og bestem halveringskonstanten for funktionen f(x)=50*e^-2x

31. august 2014 af Fredse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle jeg har nogle spørgsmål omkring at  Isolere b i formen a=-3(b-1)+2c   og bestem halveringskonstanten for funktionen f(x)=50*e^-2x

Jeg er ikke speciel god til nogen af delene, men ved dog at formlen for halveringskonstanten er t=log(0.5)/Log(a) 

A må jo så være "e" i funktionen men det bliver jo så bare log(-0.301)/log(e)? Hvilket jo ikke er en halveringskonstant

I isoleringsopgaven har jeg sikekrt lavet en fejl men lidt optjek ville være rart ;) 


a=-3(b-1)+2c
<=> a=-3b+3+2c
<=> ((a)/(-3b))=((-3b+b+2c)/(-3b))
<=> -b=a+b+2c

Påforhånd tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af LeonhardEuler

Bemærk at eln(a) = a 

b•ax = b•eln(a)•x = b•ek•x 

Dvs. at ''halveringstidsformlen''  skrives som

 T=\frac{log(\frac{1}{2})}{log(e^{k})}=\frac{log(\frac{1}{2})}{log(e^{-2})}


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2014 af LeonhardEuler

a = -3(b - 1) + 2c

Substraher med 2c på begge sider af lighedstegnet.

Divider med -3 på begge sider af lighedstegnet.

Adder så med 1 på begge sider af lighedstegnet.


Svar #3
31. august 2014 af Fredse (Slettet)

Tusind tusind tusind tak skal du ha' ! det giver mening nu :D 


Skriv et svar til: Isoler b i formen a=-3(b-1)+2c og bestem halveringskonstanten for funktionen f(x)=50*e^-2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.