Fysik

Beregning af Strømmene

31. august 2014 af Nissen251 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har fået denne opgave stillet, hvad gør jeg?

Kan slet ikke komme igang med den.

Vedhæftet fil: IMG_0329[1].JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af hesch (Slettet)

Benyt Kirchoffs spændingslov til at tegne to masker:

Du kan tegne en maske gennem G, R  hvor der løber en maskestrøm IGR.

Du finder så ligningen:

EG + R * IGR = 0

Tegn nu en maske genem G, EB, RB og opstil den anden ligning:  Du har nu to ligninger med to ubekendte,

( de to maskestrømme ).

Løs ligningerne, og adder maskestrømmene til fysiske strømme.

Det er en lidt omstændelig løsningsmetode, ved dette simple kredsløb, men benyt lejligheden til at indøve teknikken, så denne er på plads, når opgaverne bliver sværere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2014 af hesch (Slettet)

#1:  Nå, ja, jeg ser nu, at der også er en modstand, der hedder RG , der ikke er med på tegningen.

Der kan så opstilles to maskeligninger, med maskestrømmene I1 og I2:

I1 går gennem G, RG, R.   I2 går gennem G, RG, B, RB .  Begge med uret.

(1)   EG - RG * (I1+I2) - R*I1 = 0

(2)   EG - RG * (I1+I2) - EB - RB*I2 = 0

Men altså maskerne kan tegnes anderledes og med anden cirkulationsretning. Det vigtigste er, at du først og fremmest får lavet en tegning af maskerne, og lader ligninger, incl. fortegn, følge disse slavisk.

I ovenstående er IG = I1+I2,  IR = I2,  IB = I1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2014 af hesch (Slettet)

#2: Sidste linie:  IR = I1,  IB = I2


Skriv et svar til: Beregning af Strømmene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.