Kemi

Kofficienter

31. august 2014 af crapade (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg er blevet meget forvirret over noget simpel kemi. Jeg ved godt nedenstående ikke er korrekt kemisk, men jeg vil bare se, om jeg har fået en forståelse for det. 

Lad os antage, at jeg har denne her, og jeg ofrer 5 g ethansyre.

CH3COOH+2NaOH--->CH3COO-+Na++H2O

Molarmasse for ethansyre=60 g/mol. Massen=5g.

Stofmængden=0.083.

For 2Naoh er den altså 0.16666., da der er dobbelt så meget? Eller hvordan?

Igen jeg ved godt ovenstående reaktion er forkert, vil bare vide om det er forsået.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af ChemistryIsKey

Der er fuldstændigt korrekt.

Du skal netop være opmærksom på de to reaktanters indbyrdes reaktionsforhold, ud fra deres støkiometriske koefficienter. Koefficienten for ethansyre er 1 (Man skriver dog ikke 1 i reaktionsskemaet, da det er underforstået) og 2 for NaOH. Således kan du se, at reaktanterne reagerer i forholdet 1:2, hvorfor der skal en dobbelt så stor stofmængde NaOH til at reagere med den ækvivalente mængde ethansyre :)


Skriv et svar til: Kofficienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.