Matematik

3 tal, der følger lige efter hinanden som 4,5,6

31. august 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg kender tre hele tal efterfulgt af hinannden såsom 4,5,6. Her er metoden så:

4*6=24

5*5=25

Hvordan kan dette beskrives ved ord og formler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af mathon

                x      (x+1)      (x+2)


Svar #2
31. august 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hvad betyder de tre formler?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sammenlign    (x+1)2   med x·(x+2)     ved at gange udtrykkene ud.


Svar #4
31. august 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Dette giver jo x^2+2x+1 og x^2+2x


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop. Deraf ser man, at

        (x+1)2 = x·(x+2) + 1 .

Har man 3 på hinanden følgende tal, vil kvadratet på det midterste tal altid være 1 større end produktet af de to andre tal.


Svar #6
31. august 2014 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Det kan jeg godt se. Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: 3 tal, der følger lige efter hinanden som 4,5,6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.