Matematik

b niveau

31. august 2014 af stenkasteren (Slettet) - Niveau: B-niveau

 er der nogle som kan komme med et hint til hvordan jeg skal lave disse opgaver?

En parabel og linje er givet ved: y=x2-2x+k og y=2x

Bestem skæringspunkter mellem parabel og linje for k  =  3
For hvilke værdier af k er der to skæringspunkter
For hvilke værdier af k er der ingen skæringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningerne

        y = x2 - 2x + k = 2x .

Den højre del af ligningssystemet er en 2.-gradsligning i x. Undersøg løsningen for k = 3. Der er to løsninger, hvis ligningens diskriminant d er > 0. Der er ingen løsninger, hvis d < 0.


Svar #2
31. august 2014 af stenkasteren (Slettet)

Det er opgave a, hvad med opgave b og c?

Jeg kan jo ikke gætte på et tal og så vurdere at der er to skæringspunkter ud fra det tal :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Læs den sidste del af forklaringen i #1. Opskriv ligningens diskriminant d udtrykt ved k.

I b) løser man så uligheden d > 0 , udtrykt som en ulighed i k.

I c) løser man uligheden d < 0.


Skriv et svar til: b niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.