Matematik

hjælp

31. august 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa er der nogen som kan hjælpe mig med opgave 7b? http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Matematik/100816_opgave_mat_A_stx.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en trekant ABC, hvor man kender de tre sidelængder, og i spm a) har man bestemt de to vinkler A og B.

b) Man skal bestemme længden af vinkelhalveringslinien vA .

Da man kende de to vinkler A og B, kender man også den tredje vinkel C. Vinkelhalveringslinien skærer siden BC i punktet D. I trekant ADC kender man nu vinkel C, vinkel A/2 og derfor også vinkel D. Desuden kender man siden AC. Man kan derfor benytte sinusrelationerne i trekant ADC til at beregne vinkelhalveringslinien vA .


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

a)

Benyt cosinusrelationerne

cos(A) = \frac{b^2 + c^2 -a^2}{2ac}

cos(B) = \frac{a^2 + c^2 -b^2}{2ac}


Svar #3
31. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

men jeg forstår ikke helt hvilken der bliver den ukendte i sinusrelationen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den ukendte er vA = |AD| i trekant ADC. Man kender alle tre vinkler og siden |AC|.


Svar #5
31. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

det forstår jeg ikke helt kan du måske skrive formlen op? så kan jeg sætte ind?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

I trekant ADC kender man siden |AC|, og man kender vinklen A/2 ved A og vinkel C. Man søger siden vA = |AD|, siden over for vinkel C. Af sinusrelationerne har man så

        vA / sin(C) = |AC| / sin(180º -A/2 - C)


Svar #7
31. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

super jeg har fundet ud af det nu:)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.