Matematik

Forkert brøkerne

31. august 2014 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

A) a*m/a*n 

Facit: m/n.. Hvordan kommer jeg frem til det? 

Hvad skal jeg gøre? - Vil så godt lære det :(

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af peter lind

Divider med a i tæller og nævner


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man forkorter en brøk ved at dividere med det samme tal (forskelligt fra 0) i tæller og nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

Ved forkortning af en brøk, som også fortalt i #1 og #2

Har du

\frac{a}{b} = \frac{a:k}{b:k}

Hvor k er konstanten du vil forkorte med


Svar #4
31. august 2014 af Muaaav (Slettet)

Jeg er ikke med :(

skal jeg dividere på begge brøker med A  eller???


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er kun én brøk. Du skal dividere brøkens tæller med a, og du skal dividere brøkens nævner med a.

        \frac{a\cdot m}{a\cdot n} = \frac{{\color{Red} a}\cdot m}{{\color{Red} a}\cdot n} =\frac{m}{n}


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2014 af Mat4123 (Slettet)

#4

Ja (lille a)


Svar #7
31. august 2014 af Muaaav (Slettet)

Så jeg kan sagtens skrive det op på den måde du har skrevet det Andersen11? 

Men hvorfor har du skrevet gange tegn?

i må meget undskylde, hvis jeg lyder for dum.


Skriv et svar til: Forkert brøkerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.