Matematik

Talrække?

31. august 2014 af okayholy (Slettet) - Niveau: C-niveau

a)  1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, …

b)  3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, …

c)  1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, …

d)  2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, …

e)  2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, …

f)  1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, …

g) 1, 10, 11, 100, 101, 110, 111, 1000, ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af Therk

Hvad er dit spørgsmål? Hvordan rækkerne fortsætter?


Svar #2
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

Altså jeg skal undersøge hver af disse rækker af tal, find ud af systemet og angiv de næste tre tal i rækken


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2014 af Therk

Har du selv nogle gæt?


Svar #4
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

Ja, den første går to gange.


Svar #5
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

b) 3-tabellen


Svar #6
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

d) 2+ 3 = 5 + 7 = 11 osv


Svar #7
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

f) plus begge tal give den næste resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2014 af Therk

Dine svar på a), b) og f) er rigtige.

c) Har du ingen gæt til denne?

d) Har du hørt om tal, der ikke kan divideres med andet end sig selv og 1? Hvad kaldes de?

e) Den her er jeg sikker på, du også kan, hvis du tænker lidt over den.

g) Har du hørt om andre talsystemer end 10-talssystemet?


Svar #9
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

C) Nope

D) Primtal?

E) 4-tabellen?

G) nope


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2014 af Therk

c) Prøv at løse ligningerne herunder og se, om du kan se et mønster.

1\cdot a = 1, \quad 2 \cdot b = 4, \quad 3 \cdot c = 9, \quad 4 \cdot d = 16

d) Kan du nævne de første 7 primtal?

e) Måske ikke 4-tabellen, det er vist et hurtigt gæt. 2·4 er i hvert fald ikke 4, ligesom 16·4 ikke er 32.

g) En computer opererer med en masse 1- og 0-taller. Bin...


Svar #11
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

c) 1*1, 2*2, 3*3?


Svar #12
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

d) 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47, 53, 59, 61, 67, 71, 73, 79, 83, 89, 97, 101


Svar #13
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

e) kvardratrod?


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. august 2014 af Therk

c) Og hvordan skriver vi også 1*1, 2*2, 3*3, 4*4, 5*5 etc.?

d) Så det passer vist meget godt med vores gæt.

e) Endnu mere simpelt. Hvad er forholdet mellem 2 og 4? 4 og 8? 16 og 32? Er det det samme?


Svar #15
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

c) 1^2


Svar #16
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

E) Det ved jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. august 2014 af Therk

g) Det binære talsystem har kun tallene 1 og 0, hvor 10-talssystemet (decimaltalsystemet - deci: latinsk af decimus, som betyder tiende) har tallene 1,2,3,4,5,6,7,8,9 og 0.

\begin{align*} \text{Decimal}& \leftrightarrow \text{Bin\ae r}\\ 0 &\leftrightarrow 0\\ 1 & \leftrightarrow 1\\ 2 & \leftrightarrow10\\ 3 & \leftrightarrow 11\\ 4 & \leftrightarrow100\\ 5& \leftrightarrow 101\\ 6& \leftrightarrow110\\ 7 & \leftrightarrow111 \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. august 2014 af Therk

#16

E) Det ved jeg ikke

Hvad er 4 divideret med 2? Hvad er 8 divideret med 4? Hvad er 16/8? 32/16?


Brugbart svar (0)

Svar #19
31. august 2014 af Therk

#15

c) 1^2

Så talrækken er indgangen i anden, ja.

1^2, 2^2, 3^2, 4^2, ...


Svar #20
31. august 2014 af okayholy (Slettet)

8 - 1000

9 - 1001

10 - ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.