Fysik

Hvordan ændre man formlen R=rho*l/s til Rho=R*l/s

01. september 2014 af Peand86 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ændre man formlen R=rho*l/s til Rho=R*l/s, jeg har prøvet timevis og kan bare ikke for det til og fungere. Hvordan er det at man isolere Rho trinvis?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske tænker du på formlen for modstand i en metaltråd?

        R=\rho \frac{L}{A}

hvor L er trådens længde og A er trådens tværsnitsareal. Gange med A og divider med L

        \rho=R \frac{A}{L}


Svar #2
01. september 2014 af Peand86 (Slettet)

Ja lige præcis, men hvordan ændrer man den Trin for trin.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Læs forklaringen i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2014 af mathon

                                                 \rho \cdot \frac{L}{A}=R                            multiplicer med A

                                               \rho \cdot \frac{L}{A}\cdot A=R\cdot A               brøken multipliceres med A

                                               \rho \cdot \frac{L\cdot A}{A}\cdot A=R\cdot A        brøken forkortes med A

                                               \rho \cdot \frac{L\cdot 1}{1}=R\cdot A

                                               \rho \cdot L=R\cdot A                        divider med L

                                              \rho \cdot L:L=R\cdot A:L

                                              \rho \cdot 1=R\cdot \frac{A}{L}

                                                \rho =R\cdot \frac{A}{L}


Svar #5
01. september 2014 af Peand86 (Slettet)

TAK! hvad med L? i trinvis


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2014 af mathon

                                                \rho \cdot \frac{L}{A}=R                             multiplicer med A

                                               \rho \cdot \frac{L}{A}\cdot A=R\cdot A               brøken multipliceres med A

                                               \rho \cdot \frac{L\cdot A}{A}=R\cdot A                brøken forkortes med A

                                               \rho \cdot \frac{L\cdot 1}{1}=R\cdot A

                                               \rho \cdot L=R\cdot A                        divider med ρ

                                              \rho \cdot L:\rho =R\cdot A:\varrho

                                              L=R\cdot \frac{A}{\varrho }

                                               


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2014 af mathon

rettelse af tastefejl i #4's 3. linje
 

                          \rho \cdot \frac{L\cdot A}{A}\cdot A=R\cdot A\; \; \rightarrow \; \; \rho \cdot \frac{L\cdot A}{A}=R\cdot A


Svar #8
01. september 2014 af Peand86 (Slettet)

Jeg tror sørme den er ved og være der :D mange mange tak :)


Skriv et svar til: Hvordan ændre man formlen R=rho*l/s til Rho=R*l/s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.