Matematik

andengrads ligniing

01. september 2014 af sallyrindsig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man denne ligning? 

4x2+2,5=12x 

jeg har a, b men mangler c? 

eller skal jeg bare regne det således at jeg reducere?? 

hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af mathon

Skaf ligningen på formen
                                             ax2 + bx + c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2014 af mathon

                                            4x2 + (-12)x + 2,5 = 0


Svar #3
01. september 2014 af sallyrindsig (Slettet)

okay tak, jeg har nu regnet diskriminanten og fået den til -184 kan det passe at der så ikke er nogen løsning? eller skal jeg prøve igen? det er bare hvis det er i minus bør der ikke være nogen løsninger 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

D = b2 - 4*a*c

D = (-12)2 - 4*4*2,5 = 104


Svar #5
01. september 2014 af sallyrindsig (Slettet)

TAK


Svar #6
01. september 2014 af sallyrindsig (Slettet)

Ved du så også godt hvordan man finder ud hvad k er når ligningen lyder: 

-x2+4x+k=0 

så ligningen kun har en løsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2014 af mathon

                                           (-1)x2 + 4x + k = 0 

    én løsning kræver
                                           d = 42 - 4·(-1)·k = 0         hvoraf k beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal betragte diskriminanten. Hvis du husker at

D < 0: Ligningen har ingen løsninger

D = 0: Ligningen har netop én løsning

D > 0: Ligningen har to løsninger

Så opgaven går ud på at bestemme k således, at D = 0.

D = 42 - 4*(-1)*k  <=>

D = 16 + 4k

Vi sætter så D = 0

16 + 4k = 0  <=>

k = -4


Skriv et svar til: andengrads ligniing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.