Fysik

Kræfter - Fysik

01. september 2014 af Martined96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med nedenstående spørgsmål? 

" Forklar hvilke kræfter der virker på en klods, der glider på et ru skråplan."


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af mathon

Når skråplanets vinkel med vandret er α
og der ses bort fra luftmodstanden:             

             Den med skråplanet parallelle kraft
                                                                            F_{par}=\sin(\alpha )\cdot m\cdot g
             Skråplanets reaktionskraft 
                                                                            F_{N}=\cos(\alpha )\cdot m\cdot g

             Skråplanets gnidningskraft
                                                                            F_{gnid}=\mu \cdot \cos(\alpha )\cdot m\cdot g

             Den resulterende kraft
                                                                            F_{res}=\left (\sin(\alpha )-\mu \cdot \cos(\alpha ) \right )\cdot m\cdot g

             Grænsevinklen for bevægelse
             er
                                                                            g=\tan^{-1}(\mu )


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2014 af mathon

\mu er gnidningskoefficienten som beregnes
                                                                        F_{gnid}=\mu \cdot F_{N}\; \; \; \; \; \; 0< \mu < 1
                                      dvs
                                                                        \mu =\frac{F_{gnid}}{F_{N}}


Skriv et svar til: Kræfter - Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.