Matematik

Løs ligningen uden hjælpemidler

01. september 2014 af lulu2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til at hvordan jeg kan løse denne opgave;

To parabler er givet ved ligningerne

f(x)=3x2+2x−2 og g(x)=x^2+3x+4

a) Løs ligningen f(x)=0

b) Løs ligningen g(x)=8

Jeg er på bar bund med b og med hensyn til a så får jeg d=28 hvilket ikke hjælper mig meget når nu det skal regnes uden hjælpemidler, så tænker jeg måske ikke skal udregne d og rødder?

Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2014 af SuneChr

At et resultat ender med  \frac{-1\pm \sqrt{7}}{3}  gør ikke noget. Det er jo uden hjælpemidler, bortset fra ens eget hoved, som er matematikkens aller største hjælpemiddel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2014 af peter lind

a) Så må du opgive resultatet med en kvadratrod eller bedre med 2*kvrod(7)

b) Hvad er problemet med den. Det er jo en almindelig andengradsligning og dem kan du jo løse


Svar #3
01. september 2014 af lulu2300 (Slettet)

Jeg er netop gået videre med skæringspunkterne og får nu et d=15, jeg tænker om de måske har lavet en fejl der gør man ikke får en let diskriminant som man ellers plejer når det skal regnes uden hjælpemidler? eller også er jeg bare fuld af regnefejl i dag!


Svar #4
01. september 2014 af lulu2300 (Slettet)

opgave b kan jeg bare ikke rigtig komme igang med. Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal skrive det op og regne det ud udfra at g(x)=8.

skal jeg måske skrive; x^2+3x+4-8=0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2014 af peter lind

Det er netop det du skal. så skal du også lige sætte de 4-8 sammen til -4


Svar #6
01. september 2014 af lulu2300 (Slettet)

smukt. 1000 tak


Skriv et svar til: Løs ligningen uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.