Matematik

regne parents før portens??

01. september 2014 af solsikke1 - Niveau: 9. klasse

hej. skal man fx i dette styrkke regne protensen først eller paransesen ?

(3*3)^2

udregning 1:

=(3*3) * (3*3) osv

eller:

(3*3)^"

=9^9


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af Ø,P (Slettet)

ja i dette tilfælde vil resultatet blive 9·9

Parenteser udregnes AlTID før alt andet


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2014 af peter lind

Hvad mener du med protensen og paransesen ?

Selve udregningerne. Det kan næsten altid betale sig at regne indmaden i parenteser ud først


Svar #3
01. september 2014 af solsikke1

OKAY tak 

så andet eksamepl :

(2+5*3)^2

udregning:
= (2+15)^"

=(2*15) * (2*15) 

= 2*2+"*25+15*2+15*15

= 227

eller hva?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2014 af peter lind

2+15 er da ikke det samme som 2*15


Svar #5
01. september 2014 af solsikke1

hov der ska ikke så *

prøøver lige igen:
 (2+5*3)^2

=(2+15)^2

=(2*15) * (2*15) 

= 2*2+"*25+15*2+15*15

= 227


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2014 af Ø,P (Slettet)

(2+15)^2=17^2

regn parentesen færdig inden du kigger på potenser


Svar #7
01. september 2014 af solsikke1

men det er ikke mit stykke. mut stykke er (2+5*3)^2 hvordan vil din mellemregning her se ud?

mit forslag:

(2+5*3)^2

=(2+15)^2

=(2*15) * (2*15) 

= 2*2+"*25+15*2+15*15

= 227


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2014 af Ø,P (Slettet)

Nej
sådan her
(2+5*3)^2

=(2+15)^2

=(17)^2

=17*17

=289

er du med


Svar #9
01. september 2014 af solsikke1

ahhhh ja tusinde tak :) 

hvad med denne?:

(10-5) *2^4 

??


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2014 af Ø,P (Slettet)

5*(2*2*2*2)

=5*16

parenteser før potenser, men potenser før gange


Svar #11
01. september 2014 af solsikke1

tak skal du have :)


Skriv et svar til: regne parents før portens??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.