Matematik

Differentialregning

01. september 2014 af mp12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder og har lidt svært ved en opgave som lyder sådan: 

Udregn delta y ud fra punktet 3 for f(x) = x2-2x 

Man kan vise sætningen: Funktionen f er kontinuert i x0, netop når delta y --> 0 for h --> o.

Vis, ved hjælp af sætningen, at f er kontinuert i 3. 

Udregn herefter delta y med udgangspunkt i x0, og vis, at f er kontinuert i x0.

Jeg forstår virkelig ikke hvordan jeg skal regne det ud 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af mathon

                   y=x^2-2x

                  \Delta y=\left ( 3+h \right )^2-2\cdot \left (3+h \right )-\left ( 3^2-2\cdot 3 \right )


Svar #2
01. september 2014 af mp12 (Slettet)

Mange tak fordi du gav dig tid til at svare :) 

Men da jeg ikke er så skarp til det her, ville jeg lige spørge om, hvordan det så vises at sætningen er kontinuert i 3? :) 


Svar #3
01. september 2014 af mp12 (Slettet)

Eller ligemeget jeg forstår nu :) 

Mange tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke sætningen, der er kontinuert, men funktionen, der er kontinuert i 3.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.