Matematik

Potensregler

01. september 2014 af zartorium (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave, som forvirrer mig rigtig meget, og kan ikke finde frem til, hvilken potensregel jeg skal bruge. Jeg skal reducere ved at bruge de 5 potensregler

(4/3)^5 * (1/4)^4 * 3^5

tallene inde i parantesen er brøker, hvad gør jeg her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2014 af SuneChr

Lav en lang brøkstreg.
Opløft tæller og nævner hver for sig for hver af de to første faktorer og sæt tredje faktor i tælleren.


Svar #2
01. september 2014 af zartorium (Slettet)

vil du have at jeg ganger 4 med 5 og 3 med 5 osv.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2014 af SuneChr

\left ( \frac{4}{3} \right )^{5}=\frac{4^{5}}{3^{5}}


Svar #4
01. september 2014 af zartorium (Slettet)

oh på den måde, hvad mener du med at sætte 3^5 inde i tælleren


Svar #5
01. september 2014 af zartorium (Slettet)

4^5/3^5 * 1^4/^4^4 * 3^5  skal jeg bare ditche potens i den trejde og sæt grundtallet ind i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2014 af SuneChr

# 5  Ja. Brug parentes for ikke at misforstå.
45 · 14 · 35 / (35 · 44)     Nu kan der forkortes en hel masse.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2014 af mathon

eller  
                  \left ( 4\cdot 3^{-1}\right )^5\cdot \left ( 4^{-1} \right )^4\cdot 3^5=       
             
                 4^5\cdot 3^{-1\cdot 5}\cdot 4^{-1\cdot 4}\cdot 3^5=4^5\cdot 3^{-5}\cdot 4^{-4}\cdot 3^5=3^{-5+5}\cdot 4^{5+\left ( -4 \right )}=3^0\cdot 4^1=1\cdot 4=4


Skriv et svar til: Potensregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.