Matematik

Hjælp til eksponentiel funktion

02. september 2014 af MortenJenssen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af mathon

Alement for en aftagende eksponentiel funktion med halveringstid T_{1/2}
gælder:

                           N(t)=b\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^\frac{t}{T_{1/2}}=b\cdot \left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{1/2}}} \right )^t


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2014 af mathon

hvoraf
                               N(t)=17,5\cdot \left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{30,17}}} \right )^t=17,5\cdot 0,977287^t


Svar #3
02. september 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan du kom frem til at a=0.977287


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2014 af mathon

brug potensreglen

                                      a^{b\cdot c}=\left ( a^b \right )^c

   så
                           \left( \frac{1}{2} \right )^\frac{t}{T_{1/2}}=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{1/2}}\cdot t}=\left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{1/2}}} \right )^t


Svar #5
02. september 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Okay, men er stadig ikke helt klar over hvorfra tallene inde i parentesen kommer. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2014 af mathon

du har
                                  T_{1/2}=\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(a)}
hvoraf
                                  T_{1/2}\cdot \log(a)=\log\left ( \frac{1}{2} \right )

                                 \log(a^{T_{1/2}})=\log\left ( \frac{1}{2} \right )

                                 a^{T_{1/2}}=\left (\frac{1}{2} \right )

det vil når
                                 y=b\cdot a^t

sige
                                 b\cdot\left ( a^{T_{1/2} \right )^ {\frac{t}{T_{1/2}}}=b\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{1/2}}
                                


Skriv et svar til: Hjælp til eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.