Matematik

Hjælp til funktioner!

02. september 2014 af 1234misse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave der lyder: 

Når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg er der følgende sammenhæng mellem intensiteten I0 før passage gennem blyvæggen og intensiteten I efter passage 

I = I0 e-0,0393x 

hvor x angiver blyvæggens tykkelse målt i mm. 

Jeg skal så beskrive hvilken information funktionen giver mig on reduktion af gammastrålingens intensitet. 

Håber nogen kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2014 af Euroman28

Du ved fra matematik og din viden eksponential funktioner:  

hvor
 

brug det til at omskrive den givne ligning til noget hvor du kan aflæse ændring i procent. 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2014 af mathon

         I(t) = I_0 \cdot e^{-0,0393x}=I_0 \cdot \left (e^{-0,0393} \right )^x=I_0\cdot 0,961462^x

         med halveringstykkelsen
                                                   X_{1/2}=\frac{\ln(\tfrac{1}{2})}{\ln(a)}


Skriv et svar til: Hjælp til funktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.