Matematik

Hjælp til en matematik opgave.

02. september 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen!

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave?? forstår ikke helt hvordan man skal beregne det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af SuneChr

Løs ligningen
4000=\frac{5000}{1+0,85^{t}}


Svar #2
02. september 2014 af NH123 (Slettet)

Hvordan kom du frem til den løsning?? 


Svar #3
02. september 2014 af NH123 (Slettet)

Jeg har fået resulatet 8.53, kan det passe???


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2014 af mathon

                 N(t)=4000=\frac{5000}{1+0,85^t}

                 1+0,85^t=\frac{5}{4}=1,25

                 0,85^t=0,25

                 \log(0,85)\cdot t=\log(0,25)

                 t=\frac{\log(0,25)}{\log(0,85)}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2014 af mathon

#3
         …det passer fint    :-)


Svar #6
02. september 2014 af NH123 (Slettet)

Men jeg forstår godt hvordan man skal beregne det, forstår bare ikke sammenhængen 


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.